Mainos
Mainos

Ruotsin asevoimat tutkii outoa sukellusvenehavaintoa

Ruotsin merialueilla epäillään liikkuvan tuntematon sukellusvene. Havainto tehtiin Göteborgin satamasta länteen ja nyt asevoimien viranomaiset tutkivat aluetta helikopterein ja useilla aluksilla. Ruotsin puolustusvoimat kertoo nettisivullaan, että Göteborgin edustalla epäillään vieraan vallan harjoittamaa vedenalaista toimintaa. Asiasta kertoi ensimäisenä Suomessa Yle Uutiset.

– Alue on vilkaasti liikennöity ja siksi on tärkeää, että me myös tiedotamme mitä olemme tekemässä, kertoo merivoimien tarkastaja Jan Thörmqvist Ruotsin asevoimien nettisivuilla.

Ylen saamien tietojen mukaan Göteborgin edustalla liikennöivät lautat ovat ihmetelleet, miksi merialueella liikkuu tuntematon sota-alus. Puolustusvoimat aloitti tutkinnan, koska oli saanut havaintoja useista eri lähteistä.

Puolustusvoimien mukaan Ruotsin merivoimien 3. ja 4. laivasto-osasto tutkivat aluksillaan merialuetta. Armeijan sekä maa- että meritoimintaan kykenevä amfibiorykmentti on myös valmiudessa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme