Mainos
Mainos

Ruotsin bussilakon osapuolet pattitilanteessa

Ruotsissa viime yönä alkanut bussilakko uhkaa venyä juhannuksen yli. Lakossa on aluksi 1400 kuljettajaa ja muuta työntekijää. Se koskee suurta osaa Tukholman, Södertäljen ja Uumajan bussilinjoista. Maanantaina lakon on määrä laajentua muihin kuntiin.

Uusia neuvotteluja ei ole käynnistetty, ja työnantajaosapuolen mukaan pallo neuvotteluissa on nyt ammattiliitto Kommunalilla. Riitaa on palkkojen ja työaikojen lisäksi muun muassa työsuhdeturvasta, kun liikennöitsijä vaihtuu.

Joukkoliikenteen ongelmat uhkaavat pahentua merkittävästi jo huomenna, jolloin myös ammattiliitto Seko on uhannut aloittaa lakon. Tuolloin pysähtyisivät paikallisjunat Tukholmassa, Göteborgissa ja Skånessa sekä osa Tukholman metrosta.

Seko ja työnantajaosapuoli Almega ovat neuvotelleet tänään, ja alustavan suunnitelman mukaan osapuolet vastaavat sovittelijan ehdotukseen illalla. Mikäli sopuun ei päästä, lakko laajenee kolmelta yöllä.

(MTV3 – STTI

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme