Mainos
Mainos

Ruotsin bussiturmassa loukkaantuneiden määräksi vahvistui 23 – kuolleita 3

Ruotsin bussiturmassa loukkaantuneista viisi on saanut vakavia vammoja, kertoo Jämtlandin ja Härjadalenin sairaanhoitopiiri.

Sen mukaan sairaaloissa hoidetaan yhteensä 23:a onnettomuudessa loukkaantunutta.

Poliisi on jo aiemmin vahvistanut, että turmassa kuoli kolme ihmistä, mutta heistä ei ole kerrottu tarkempia tietoja.

Turma tapahtui seitsemän maissa aamulla Ruotsin aikaa valtatiellä E45 Härjedalenissa Keski-Ruotsissa. Bussissa oli 59 ihmistä, joista 52 oli nuoria. Kahdeksasluokkalaiset nuoret olivat tiettävästi lähteneet hiihtomatkalle Ruotsin eteläosasta. Eräs bussissa ollut kertoo kaikkien nukkuneen turman tapahtuessa.

Turman syystä ei ole tietoa. Tieosuudella on sattunut aiemminkin onnettomuuksia. Tuoreen tiedon mukaan tie olisi ollut kuiva ja hyvässä kunnossa. Tieosuus on suora.

Bergkvara Buss -yhtiö sanoo, että myös turmabussi oli hyvässä kunnossa ja katsastettu viimeksi joulukuussa. Bussi oli lähtenyt matkaan eilen noin iltakymmenen aikaan, joten kuljettaja oli turman sattuessa istunut ratin takana useita tunteja.

-Ajo- ja lepoaikoja säädellään laissa, ja niitä on luonnollisesti noudatettu, sanoo markkinointipäällikkö Simon Sandberg.

Nuoret shokissa

Pelastusviranomaisten edustaja kuvailee näkymän onnettomuuspaikalla olleen aluksi kuin sotatantereella.

-Nuoria hoidettiin ojissa ja kaikkialla, pelastuspäällikkö Peter Nystedt sanoo.

Nystedtin mukaan nuoret olivat onnettomuuden jälkeen shokissa.

-Monet olivat kiihtyneitä, jotkut apaattisia. Ihmiset reagoivat eri tavoin. Monet olivat surullisia, koska heidän kavereitaan oli loukkaantunut vakavasti.

Paikalle lähetettiin turman jälkeen ambulanssihelikoptereita ja lukuisia ambulansseja. Poliisin mukaan loukkaantuneita on viety kolmen eri paikkakunnan sairaalaan. Loukkaantuneita hoidettiin myös paikalle pystytetyssä hoitoteltassa, koska ambulansseja ei riittänyt heti kaikkien kuljettamiseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme