Mainos
Mainos

Ruotsin Carlsson johtamaan Ruanda-tutkimusta

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on ilmoittanut, että Ruotsin entinen pääministeri Ingvar Carlsson johtaa riippumatonta tutkimusta YK:n roolista Ruandan kansanmurhassa vuonna 1994.

Annanin edustajan mukaan tutkimuksen johtoon etsitään lisäksi toista henkilöä ja vasta sen jälkeen tutkimus voi alkaa. Tutkimukselle ei ole asetettu aikataulua ja sen on tarkoitus "esittää tosiasiat ja tehdä johtopäätökset" YK:n roolista kansanmurhassa 1994.

Ruandan kansanmurhassa sai surmansa yli 500 000 vähemmistönä olevaa tutsia ja maltillista hutua. Uhrien omaiset ovat arvostelleet YK:tä siitä, että maailmanjärjestö tiesi kansanmurhan valmisteluista, mutta ei tehnyt mitään sen estämiseksi.

Ruandassa ollutta YK:n rauhanturvajoukkoa johtanut kanadalainen kenraali Romeo Dallaire on kertonut, että hänen esimiehensä New Yorkissa eivät reagoineet hänen varoituksiinsa, joiden mukaan Ruandassa enemmistönä olevat hutut suunnittelivat laajoja joukkomurhia.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme