Mainos
Mainos

Ruotsin demarien nuorisoliitolta rikosilmoitus tietomurrosta

Ruotsin demarien nuorisoliiton tietojärjestelmään on murtauduttu. Liitto teki asiasta rikosilmoituksen varhain aamulla.

Ruotsin sosiaalidemokraattien nuorisoliitto SSU on tehnyt rikosilmoituksen uudesta tietomurrosta. Nuorisoliitto huomasi eilen iltapäivällä, että liiton kotisivut oli kaapattu, liiton edustaja kertoi varhain aamulla.

Nuorisoliitto piti viime yönä asiasta tiedotustilaisuuden. Liittosihteeri Mattias Vepsä sanoi pitävänsä tapahtunutta "hyökkäyksenä demokratiaa vastaan". Ehkä vakavin puoli asiassa on hänen mukaansa se, että kaapatuilta sivuilta oli linkki liiton jäsenrekisteriin, missä on jäsenten henkilötietoja.

Tietoja on ladattu kymmenisen kertaa, mikä Vepsän mukaan luultavasti merkitsee, että niitä on levitetty internetissä. Vakavaa on hänen mukaansa myös se, että kaappaus tapahtui juuri Ruotsin vaalikilvan loppuvaiheessa. Hän sanoi, ettei hän tiedä kuka on teon takana.

Ruotsia on viime viikot kuohuttanut vaaliurkintaskandaali, jossa tietomurto kohdistui sosiaalidemokraattien sisäiseen tietoverkkoon. Skandaali johti muun muassa kansanpuolueen puoluesihteerin eroon.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme