Mainos
Mainos

Ruotsin demarijohtajan kulukorvaukset johtivat esitutkintaan

Ruotsissa syyttäjäviranomaiset ovat aloittaneet esitutkinnan demarijohtaja Håkan Juholtin kulukorvauksista. Tieto esitutkinnasta on johtanut kiivaaseen mielipiteenvaihtoon siitä, voiko Juholt jatkaa puolueen johdossa esitutkinnan aikana.

Juholt on saanut Ruotsin valtiopäiviltä täysimääräisen kulukorvauksen kakkosasuntonsa vuokrasta Tukholmasta, vaikka myös hänen puolisonsa asuu asunnossa.

Puoluejohtaja on sanonut, ettei hän tuntenut asumiskorvauksen tarkkoja sääntöjä. Hän on maksanut suuren osan rahoista jo takaisin.

Juholt sanoo olevansa tyytyväinen siitä, että asia selvitetään perusteellisesti.

– Olen tehnyt väärin, kun en ottanut selvää kansanedustajien asumiskustannuksia koskevista säännöistä. Pyydän vielä kerran anteeksi sitä, hän sanoi julkisuuteen toimittamassaan lausunnossa.

Useimmat sosiaalidemokraattisen puolueen edustajat sanoivat, että Juholt voi heidän näkemyksensä mukaan jatkaa vielä puolueen johdossa.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme