Mainos
Mainos

Ruotsin demarit torjuvat ulkomaanpuheluiden salakuuntelun

Hallitus esitti viime viikolla, että Ruotsin puolustusvoimilla olisi valtuudet kuunnella kaikkea Ruotsin rajojen yli tapahtuvaa data- ja teleliikennettä.

Ruotsin sosiaalidemokraatit torjuvat mitä todennäköisimmin porvarihallituksen esityksen viestitiedustelusta. Siinä tapauksessa Suomea huolestuttanut hanke siirtyy vuodella.

Entinen oikeusministeri Thomas Bodström sanoi valtiopäivillä, että hän suosittaa puolueensa valtiopäiväryhmälle esityksen torjumista.

- Me emme voi kohdella kansalaisiamme näin, Bodström sanoi.

Hallituksen esitys antaisi Ruotsin puolustusvoimien radiopalvelulle FRA:lle valtuudet kuunnella kaikkea Ruotsin rajojen yli kaapeliteitse tapahtuvaa data- ja teleliikennettä. Bodströminkin mukaan FRA:lla tulee olla mahdollisuudet kuunteluun, mutta hallituksen esitys loukkaa jo kansalaisten yksityisyyttä.

Hanketta ajanut puolustusministeri Mikael Odenberg haluaisi lain tulevan voimaan jo kesällä.

Suomi on ollut huolissaan suunnitelmista, koska osa Suomen puhelin- ja teleliikenteestä kulkee Ruotsin kautta. Odenberg on jo aiemmin vakuuttanut, ettei suomalaisten puheluita ole tarkoitus ryhtyä kuuntelemaan uuden lain nojalla.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme