Mainos
Mainos

Ruotsin demarit vahvoilla

Ruotsin sosiaalidemokraattinen hallituspuolue on kasvattanut etumatkaansa pääoppositiopuolueeseen maltilliseen kokoomuspuolueeseen, kun valtiopäivävaaleihin on aikaa runsaat puoli vuotta.

Tuoreen mielipidemittauksen mukaan sosiaalidemokraattien kannatus on lähes 40 prosenttia, kun taas maltillisen kokoomuspuolueen tuki on runsaat 28 prosenttia. Tutkimuslaitos Skopin tammi-helmikuun vaihteessa tekemän kyselyn mukaan Ruotsin kolmanneksi suurin puolue on vasemmistopuolue vajaan 9 prosentin kannatuksella.

Tänään julkaistun mittauksen mukaan kansanpuolueen kannatus on vajaat 7 prosenttia, keskustapuolueen vajaat 6 prosenttia ja ympäristöpuolueen runsaat 5 prosenttia. Myös kristillisdemokraatit selvittävät mittauksen valossa 4 prosentin äänikynnyksen niukasti 4,3 prosentin kannatuksella. Ruotsin valtiopäivävaalit pidetään syyskuussa.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme