Mainos
Mainos

Ruotsin entinen pääministeri Bildt: Suomi ja Ruotsi Natoon kymmenen vuoden sisällä

Ruotsin ulko- ja pääministerinä toiminut Carl Bildt uskoo maan liittyvän puolustusliitto Natoon kymmenen vuoden sisällä, kertoo Ruotsin The Local -sivusto.

Gotlannin vuosittaisessa politiikkatapahtumassa puhunut Carl Bildt perusteli näkemystään kasvaneella Venäjän uhalla.

– Venäjä on kehittymässä autoritaarisemmaksi ja epävakaammaksi. Tämä luo epävarmuutta talouteen ja maan johtoon tulevaisuudessa, Bildt sanoi ruotsalaiselle Dagens Industri -lehdelle.

– On todennäköistä, että Ruotsi ja Suomi tulevat liittymään Natoon kymmenen vuoden sisällä.

Ruotsi on viime vuosina lisännyt sotilaallista yhteistyötä Suomen, Tanskan, Puolan, Baltian maiden, Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen kanssa. Sen sijaan Norjan kanssa yhteistyö on Bildtin mukaan heikentynyt, mitä hän piti huonona asiana Norjan vahvojen Yhdysvaltain-yhteyksien vuoksi.

Ruotsissa yleinen mielipide on viime vuosina muuttunut Nato-myönteisemmäksi. Viime syksynä tehdyn kyselyn mukaan suurin osa ruotsalaisista suhtautui mahdolliseen Nato-jäsenyyteen hyväksyvästi.

Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä pohtinut selvitys korosti huhtikuussa, että jos Suomi liittyisi sotilasliittoon, sen tulisi hakea jäsenyyttä yhdessä Ruotsin kanssa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot