Mainos
Mainos

Ruotsin EU-ministeri: Siirtolainen vain maahan muuttanut henkilö

Ruotsin EU-ministeri Ulrica Messing sanoi tänään, että sanaa maahanmuuttaja tulisi käyttää ainoastaan niistä henkilöistä, jotka ovat itse muuttaneet maahan, eikä enää näiden Ruotsissa syntyneistä jälkeläisistä.

Messingin mielestä maahanmuuttaja-sana olisi poistettava useista laeista ja määräyksistä, joissa sitä on käytetty epäasiallisesti. Messing ilmaisi näkemyksensä otettuaan vastaan ensimmäisen raportin työryhmältä, jonka tehtävänä on tutkia miten viranomaiset käyttävät sanaa ja miten se esiintyy laeissa.

Ryhmä ehdottaa maahanmuuttaja-sanan poistamista kahdestatoista laista tai määräyksestä. Maahanmuuttaja-sana tulee monissa kohdin korvata esimerkiksi sanoilla "henkilö, jolla on ulkomainen tausta". Useiden asiantuntijatahojen kuulemisen jälkeen sanan käyttöä koskevat muutokset tulevat voimaan aikaisintaan huhtikuun 1. päivä vuonna 2000.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme