Mainos
Mainos

Ruotsin hallitus haluaa panna vauhtia paperittomien käännytyksiin

Ruotsin hallitus haluaa lisätä poliisin valtuuksia lainvoimaisen käännytyspäätöksen saaneiden ihmisten löytämiseksi.

Poliisi saisi muun muassa nykyistä laajemmat oikeudet etsintöjen tekemiseen työpaikoilla. Poliisi voisi tehdä tällaisia etsintöjä riskiarvionsa perusteella, kun nykyisin tähän vaaditaan rikosepäily tai muu erityinen syy.

Paperittomien ihmisten työnantajien rangaistusmaksut kaksinkertaistettaisiin. Poliisin oikeuksia sormenjälkien ottamiseen lisättäisiin, samoin mahdollisuuksia passien ja muiden henkilöpapereiden tutkimiseen ja talteenottoon.

Ruotsin maahanmuuttoviraston tuoreimman ennusteen mukaan tänä ja kahtena seuraavana vuonna Ruotsissa painuu kadoksiin 33 000 ihmistä, jotka ovat saaneet lainvoimaisen käännytyspäätöksen. Arvioissa ovat mukana sekä ne, jotka jäävät Ruotsiin, että ne, jotka poistuvat maasta ilmoittamatta viranomaisille.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot