Mainos
Mainos

Ruotsin hallitus kompromissiin telekuuntelulaista

Ruotsin hallitus on esitellyt kiisteltyä telekuuntelulakia koskevan kompromissiehdotuksen. Hallitus taipui arvostelun edessä ja esitti useita rajoituksia kesäkuussa valtiopäivillä hyväksyttyyn telekuuntelulakiin.

-Olemme löytäneet yksimielisyyden. Tämän kompromissin takana ovat neljän hallituspuolueen kaikki 178 edustajaa yksimielisesti, pääministeri Fredrik Reinfeldt luonnehti.

Reinfeldtin ja puolustusministeri Sten Tolgforsin esittelemä kompromissiehdotus on 15-kohtainen. Siinä ehdotetaan muun muassa erityistuomioistuinta, joka valvoo ettei telekuuntelulakia käytetä väärin. Lisäksi lakia tiukennetaan niin, että yksityisyyden suojaa vahvistetaan.

Telekuuntelulaki on repinyt rikki Ruotsin hallituspuolueita pitkin kesää ja alkusyksyä. Opposition lisäksi useat porvarilliset kansanedustajat ovat uhanneet äänestää hallituksen esitystä vastaan. Kompromissin avulla hallitus saanee kiusalliseksi käyneen asian pois päiväjärjestyksestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme