Mainos
Mainos

Ruotsin hallitus lupaa narkoleptikoille lääkekorvauksia

Ruotsin hallitus lupaa olla mukana korvaamassa lääkehoitoa niille lapsille, jotka sairastuivat Pandemrix-sikainfluenssarokotteen jälkeen narkolepsiaan.

Ruotsin sosiaaliministeri Göran Hägglundin ja sosiaalivaliokunnan varapuheenjohtajan Lena Hallgrenin allekirjoittama ilmoitus asiasta julkaistiin Dagens Nyheter -lehdessä tänään. Lupauksen takana ovat hallituspuolueet ja sosiaalidemokraattinen puolue.

Dagens Nyheterille lähettämässään ilmoituksessa ruotsalaispoliitikot lupaavat, että valtio aikoo maksaa narkolepsiaa sairastaville lapsille ja nuorille lääkekuluja, mikäli he eivät saa korvauksia lääkevahinkovakuutuspoolista. Edellytyksenä korvauksille on myös, että narkoleptikko on saanut Pandemrix-rokotteen korkeintaan 19-vuotiaana.

-Hallituksen ja sosiaalidemokraattien ilmoitus ei tietenkään poista kaikkia niitä vaikeuksia, joita sairastuneille lapsille ja nuorille on koitunut. Otamme tilanteen kuitenkin vakavasti ja aiomme olla mukana kantamassa vastuuta sairastuneiden kohtalosta, Dagens Nyheterissä julkaistussa ilmoituksessa sanottiin.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme