Mainos
Mainos

Ruotsin hallituskiistaan sopu

Ruotsin sosiaalidemokraatit ja ympäristöpuolue ovat päässeet sopimukseen yhteistyön jatkumisesta. Göran Perssonin demarihallitusta ei enää uhkaa epäluottamuslauseäänestys.

Ruotsin sosiaalidemokraatit ja ympäristöpuolue ovat päässeet sopimukseen yhteistyön jatkamisesta, kertoi Ruotsin televisio.

Vihreät tukevat sosiaalidemokraattien vähemmistöhallitusta, vaikkeivät saakaan omia edustajia hallitukseen.

Näin ollen pääministeri Göran Perssonin johtamaa demarihallitusta ei enää uhkaa epäluottamuslauseäänestys.

-Meillä on ehdotus sopimukseksi hallituksen ja ympäristöpuolueen kesken, sanoi vihreiden edustaja Peter Eriksson illalla.

Puolueen hallituksen on määrä kokoontua vielä myöhäisillan aikana ottamaan kantaa ehdotukseen.

-Esitys on poliittisesti erittäin hyvä; me käännämme kurssia kohti vihreämpää Ruotsia, Eriksson sanoi. -Tämä merkitsee kuitenkin sitä, että sosiaalidemokraatit saavat jatkaa hallituksessa.

Vasemmistopuolue ei ole vielä päässyt sopimukseen sosiaalidemokraattien kanssa yhteistyön jatkamisesta. Puolue ei ole kuitenkaan missään vaiheessa uhannut kaataa vähemmistöhallitusta mahdollisessa epäluottamuslauseäänestyksessä.

(MTV3-STT-TT)

(Huomenta Suomi 02.10.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme