Mainos
Mainos

Ruotsin hoitajalakon sovittelu jatkuu

Ruotsin sairaanhoitajalakon osapuolet ovat tavanneet sovittelijat. Tapaaminen ei kuitenkaan johtanut minkäänlaiseen sovitteluesitykseen, mutta sovittelu jatkuu huomenna. Sairaanhoitajaliiton neuvottelijat ovat saaneet kutsun saapua neuvottelijoiden luo huomenna aamupäivällä.

Sairaanhoitajaliitto on ilmoittanut siirtävänsä toukokuun 16. päivälle antamaansa varoitusta lakon laajentamisesta. Osa työnantajista ei ollut saanut lakkovaroitusta ajoissa postinkulussa sattuneiden viivästysten vuoksi.

Ruotsin hoitajalakko jatkuu nyt kolmatta viikkoa, ja lakossa on noin 7000 sairaanhoitaja. Sairaanhoitajat tavoittelevat lakolla sopimusta, joka nostaisi kuukausipalkkoja 360 euroa kahdessa vuodessa. Sairaanhoitajan kuukausipalkka Ruotsissa on noin 2520 euroa.

Tanskassa hoitajalakko on päättymässä. Viime yönä ammattiliitto FOA:n hallituksen selvä enemmistö hyväksyi sovitteluesityksen. Tanskassa hoitajien lakko alkoi 16. huhtikuuta. Huomenna puoliltapäivin neuvotellaan vielä kuntien palveluksessa olevien hoitajien uudesta sopimuksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme