Mainos
Mainos

Ruotsin hovi osti Danielille opiskelupaikan: hinta 200 000 kruunua

Prinssi Daniel pääsi opiskelemaan fysiologiaa.

Ruotsin hovi on ostanut prinssi Danielille opiskelupaikan, kertoo sanomalehti Aftonbladet. Lehden mukaan Danielin fysiologian opinnot arvostetussa Karoliinisessa instituutissa tulevat maksamaan veronmaksajille 200 000 kruunua (22 000 euroa).

Aftonbladet kertoo, että hovi joutui maksamaan Danielin sisälle Karoliiniseen instituuttiin, koska tämän lukion päättötodistuksen keskiarvo ei riittänyt opiskelupaikkaan.

Ruotsissa opiskelupaikan ostaminen on laillista. Korkeakoulut tarjoavat maksullisia paikkoja esimerkiksi yrityksille, jotka haluavat kehittää henkilöstöään.

Danielin ei ole määrä suorittaa kokonaista tutkintoa, vaan pelkästään 30 opintopistettä. Aftonbladetin haastattelema valtakunnanmarsalkka Svante Lindqvist ei siltikään pidä 200 000 kruunun hintalappua kohtuuttomana.

– Prinssi olisi mielellään seurannut normaalia opinto-ohjelmaa, mutta koska hänen päätehtävänsä on kuitenkin tukea kruununprinsessaa, ei se ole mahdollista, Lindqvist sanoi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme