Mainos
Mainos

Ruotsin kansanpuolue: Ruotsin osallistuttava Irakin-sotatoimiin

Ruotsin kansanpuolue vaatii ruotsalaisten joukkojen osallistumista mahdollisiin sotatoimiin Irakia vastaan. Vaatimuksen esitti tänään Ruotsin kansanpuolueen varapuheenjohtaja Jan Björklund.

-Ruotsin on oltava mukana, jos kansainvälinen yhteisö päättää, että Irakia vastaan hyökätään. Tämä on kansanpuolueen linja, sanoi Björklund.

Björklund katsoo myös, että YK:n turvallisuusneuvosto on jo antanut valtuudet hyökkäykselle Irakia vastaan, jos Irak ei täytä YK:n turvallisuusneuvoston uuden Irak-päätöslauselman ehtoja.

-Siinä tapauksessa YK uhkaa erittäin vakavilla seurauksilla. On selvää, että kyse on sotilaallisesta hyökkäyksestä. Niin näkee asian koko turvallisuusneuvosto. Toista mieltä on oikeastaan vain Ruotsin hallitus, Björklund sanoi.

Ruotsin pääministeri Göran Persson on aiemmin tehnyt selväksi, etteivät ruotsalaiset joukot osallistuisi sotatoimiin. Sen sijaan Persson on pitänyt mahdollisena kenttäsairaalan lähettämistä.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme