Mainos
Mainos

Ruotsin kokoomusedustaja: Nato-jäsenyys vaatisi dialogia Suomen kanssa

Ruotsin mahdollinen Nato-jäsenyys vaatisi Ruotsin kansan ja puolueiden laajan tuen sekä dialogia Suomen kanssa. Näin sanoo Ruotsin suurimman oppositiopuolueen kokoomuksen ulkopoliittinen edustaja Karin Enström STT:lle.

Muutaman äänen poliittinen enemmistö Ruotsin valtiopäivillä ei vielä täyttäisi Enströmin määritelmää laajasta Nato-kannatuksesta.

– Yleisesti katsottuna laaja tuki tarkoittaa minulle enemmän kuin sitä, että tällainen ratkaisu viedään läpi joidenkin äänten enemmistöllä, sanoi Enström Ruotsin Almedalenin politiikkaviikolla.

Enström korostaa, että laajan yhteisymmärryksen etsiminen on poliittinen perinne Ruotsissa ja että se on erityisen kannatettavaa turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa.

– Sen (Ruotsin Nato-linjan) ei pidä olla sellainen, joka vaihtelee päivästä tai vuodesta toiseen, ja tätä pitää kunnioittaa. Mutta se ei tarkoita sitä, että lopetamme aiheesta puhumisen, hän sanoo.

Ruotsissa neljän porvaripuolueen rintama kannattaa Nato-jäsenyyttä, kun taas muut puolueet ovat olleet jäsenyyttä vastaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme