Mainos
Mainos

Ruotsin kouluisku: Ahmedin äiti sai järkyttävän puhelun – "hän oli niin kiltti ja auttavainen"

Rutosin Trollhättanissa Kiin Mohamed Ali sai eilen keskipäivällä soiton, että hänen lapsensa kouluun oli hyökätty.

Hän kiiruhti kouluun etsimään 17-vuotiasta poikaansa Ahmed Hassania, mutta sai pian tiedon, että poika on kuljetettu sairaalaan.

Expressenin mukaan Kiin Mohamed Ali odotti sairaalassa useamman tunnin, kunnes järkyttävät uutiset pojan kuolemasta tulivat.

– He sanoivat minulle, että hän ei selviytynyt ja suru valtasi minut. Rakastin häntä niin paljon, hän oli niin kiltti ja auttavainen, äiti kertoo Expressen lehdelle järkyttyneenä.

Ahmed Hassan on hänen äitinsä mukaan syntynyt Somaliassa vuonna 2000. Kolme vuotta sitten Ruotsiin tulleessaan viranomaiset kuitenkin kirjasivat pojan syntymävuodeksi 1998, kertoo äiti lehdelle. Poliisin ja väestörekisteritiedoissa pojan iäksi on ilmoitettu 17.

Ahmed Hassanin äiti kuvailee poikaansa iloiseksi nuoreksi, joka rakasti pelata jalkapalloa.

– Hänen sisarensa on murtunut ja me kaikki suremme.

Poliisi vahvisti tänään aamulla tutkivansa eilistä kouluiskua rasistisena viharikoksena. Tähän johti muun muassa tekijän käyttäytyminen ja uhrien valikoiminen. 

Kouluiskussa kuoli kaksi ja loukkaantui kaksi muuta. Hyökkääjä kuoli myöhemmin sairaalassa poliisin luoteihin. 

Haavoittuneet taistelevat elämästään sairaalassa

Kouluiskussa haavoittuneet, 15-vuotias poika ja 41-vuotias matematiikanopettaja, kamppailevat yhä elämästään sairalaassa.   

Expressenin mukaan opettaja näki oppilaiden poseeraavan naamioituneen hyökkääjän kanssa ja kun hyökkääjä alkoi puukottaa oppilaita, opettaja ryntäsi väliin. Häntä puukotettiin palleaan, kertoo lehti.

Expressen on haastatellut opettajan veljenpoikaa, 19-vuotiasta Alexia.

– Tilanne on kriittinen, mutta vakaa. Sedälläni on vammoja ylävartalossaan ja hänen vaimo on hänen luonaan. Me muut odotamme ulkopuolella.

Lehden mukaan 41-vuotiaan opettajan Facebook-sivu oli aktiivisessa käytössä. Sivuille on jaettu matematiikkavinkkejä ja leikinlaskua oppilaiden kanssa. Useat oppilaat ovat kehuneet häntä koulun parhaaksi opettajaksi. Nyt sivu on täynnä toivotuksia paranemisesta.

Toinen iskuissa loukkaantuneista, 15-vuotias poika, joutui ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan puukotetuksi ylävartaloonsa, kun murhaaja koputti luokkahuoneen ovea ja poika meni avaamaan sen.

Poika joutui sairaalassa operatioon ja on perheen mukaan kriittisessä tilassa. Pojan eno kertoo, että lääkärit ovatoperoineet pojan haiman ja pernan.

15-vuotias poika oli tullut Ruotsiin perheensä kanssa vain yhdeksän kuukautta sitten. Pojan äiti kertoo Aftonbladetille, että pojan unelmana on tulla isona poliisiksi. 

Hyökkäyksessä kuoli myös 20-vuotias kouluavustaja, joka silminnäkijöiden mukaan oli yrittänyt suojella oppilaita hyökkääjältä.

Poliisi uskoo edelleen, että 21-vuotias mies teki tekonsa koulussa yksin. Tutkimuksia hyökkääjän yhteyksistä muun muassa rasistisiin ryhmiin jatketaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme