Mainos
Mainos

Ruotsin kuninkaallisten suosio säilynyt

Tuoreen kyselyn mukaan 72 prosenttia ruotsalaisista haluaa monarkian säilyvän maassaan. Kuninkaallisten suosio oli viime syksynä samoissa lukemissa.

Kuningas Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia


Ruotsin kuninkaan onnettomat Brunei-lausunnot eivät ole murentaneet ruotsalaisten uskoa monarkiaan. Tämän vahvistaa tutkimuslaitos Sifon tekemä kysely, jonka mukaan peräti 72 prosenttia ruotsalaisista haluaa monarkian säilyvän. Vain 16 prosenttia kyselyyn osallistuneista olisi valmis luopumaan kuninkaallisista, käy ilmi uutistoimisto TT:n tilaamasta kyselystä.

Kyselyyn osallistui tuhat ruotsalaista. Heiltä kysyttiin "Haluatko säilyttää vai lakkauttaa monarkian Ruotsissa?".

Monarkian kannatus oli myös viime syksynä samoissa lukemissa kuin nyt. Professori Sören Holmberg arvioi, että ruotsalaiset eivät ilmeisesti ole kokeneet kuningas Kaarle XVI Kustaan Bruneissa esittämiä lausuntoja kovin tärkeäksi asiaksi.

- Brunei on kaukainen maa, jota tuskin tunnemme. Monet ovat kai ymmärtäneet asian niin, että kuningas on puhunut niin kuin kohtelias vieras, Holmberg sanoi.

Lukuisat poliitikot ja valtiotieteilijät ovat arvostelleet kuningasta, koska tämä oli ylistänyt Bruneita monia muita maita avoimemmaksi maaksi. Arvostelijoiden mielestä Borneon pohjoisrannikolla Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Brunei on diktatuuri.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme