Mainos
Mainos

Ruotsin Kuntaliitto: Tasaisemmalla jaolla Ruotsi voisi ottaa enemmän turvapaikanhakijoita

Ruotsin Kuntaliitto katsoo, että Ruotsi voisi ottaa vastaan nykyistä enemmän turvapaikanhakijoita, jos taakkaa jaettaisiin tasaisemmin.

Osastopäällikkö Per-Arne Andersson sanoo Ruotsin radion haastattelussa, että tilanne on kestämätön 40-50 ruotsalaiskunnassa.  

Muut 200-220 kuntaa voivat tehdä nykyistä enemmän. Ruotsiin on syksyn aikana tullut 110 000 turvapaikanhakijaa, joista 25 000 on yksin tulleita lapsia.

Lasten vastaanotossa on ollut eniten vaikeuksia ja jotkut kunnat ovat ilmoittaneet, etteivät ne enää kykene ottamaan vastaan yksin tulleita lapsia.  

Ruotsissa valmistellaan lainsäädäntöä, joka velvoittaisi kaikki kunnat ottamaan vastaan turvapaikan saaneita. Lakihanke saa tukea myös porvarilliselta oppositiopuolueelta. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot