Mainos
Mainos

Ruotsi arvioi yli 33 000 turvapaikanhakijan "katoavan" lähivuosina

Ruotsiin saapuu tänä ja ensi vuonna yhteensä hiukan alle 50 000 turvapaikanhakijaa, arvioi maan maahanmuuttovirasto. Virasto on pudottanut ennustetaan verrattuna heinäkuun arvioon.

Lukuun eivät kuitenkaan sisälly Kreikasta ja Italiasta Ruotsiin siirrettävät turvapaikanhakijat.

Virasto ennustaa myös, että yli 33 000 maasta poistettavaksi määrättyä turvapaikanhakijaa lähtee tämän ja kahden seuraavan vuoden aikana omille teilleen, joko poistumalla Ruotsista ilmoittamatta siitä tai jäämällä maahan laittomasti.

Jo maahan tulleiden turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittely on viraston mukaan ruuhkautunut niin, että osa vuosien 2015 ja 2016 hakemuksista saadaan käsiteltyä vasta vuonna 2018. Osasyynä tähän on hakijoiden ikäarvioihin kuluva odotettua pitempi aika. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot