Mainos
Mainos

Rajatarkastukset alkamassa Ruotsissa – jatkunevat pidempään

Ruotsin maahanmuuttoviraston johtaja Anders Danielson uskoo, että rajatarkastukset jatkuvat pidempään kuin kymmenen päivää.

Ruotsi on aloittamassa väliaikaiset rajatarkastukset tänään kello 13 Suomen aikaa.  

Danielson arvioi aamulla yleisradioyhtiö SVT:lle, että jo tarkastusten organisointiin menee muutama päivä.  

– Jotta ehtisimme nähdä jotain vaikutuksia, tätä on jatkettava melko pitkään, Danielson sanoi.  

Ruotsin hallitus kertoi eilen illalla, että tarkastukset kestävät aluksi kymmenen päivää. Niitä tehdään ainakin Ruotsin ja Tanskan välisellä Juutinrauman sillalla sekä Saksasta ja Tanskasta tulevilla lautoilla.  

Ruotsin poliisista kerrotaan, että rajalle lähetetään poliisivahvistuksia tarkastusten aloittamisen takia.

Esimerkiksi Stena Line -varustamo on kertonut aloittavansa tarkastukset heti ensimmäisellä Saksan Rostockista aamulla lähtevällä vuorollaan. Lautta on perillä Trelleborgissa yhden jälkeen iltapäivällä. Matkustajia on kehotettu ottamaan mukaan passi tai virallinen henkilökortti.  

Skånetrafiken-yhtiö kertoo odottavansa yhä tietoa siitä, miten tarkistuksia aletaan toteuttaa junissa iltapäivästä lähtien. Kyse tulee ilmeisesti olemaan pistokokeista. On vielä epäselvää, onko tähän heti alkuiltapäivästä löydettävissä tarpeeksi väkeä, kertoo yhtiön edustaja uutistoimisto TT:lle.  

Juutinrauman sillalla kulkee päivittäin 20 000 autoa molempiin suuntiin. Tiedossa ei heti aamulla ollut, miten tarkistukset toteutetaan ja miten ne vaikuttavat liikenteeseen.

Ruotsin maahanmuuttovirasto on arvioinut, että maahan saattaa tänä vuonna tulla jopa 190 000 turvapaikanhakijaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme