Mainos
Mainos

Ruotsin Metro: EU-kerjäläisten lapset esikouluun Göteborgissa

Göteborgiin ollaan perustamassa avointa esikoulua EU-maista tulleiden köyhien perheiden lapsille, kertoo Ruotsin Metro-lehti. Tarkoituksena on saada lapsikerjäläiset pois kaupungin kaduilta.

– Lapset saisivat ruokaa ja vaatteita, ja joku olisi katsomassa, että heillä on kaikki hyvin. Asiaa kannattaa kokeilla, sanoo Göteborgin kaupunginhallituksen sosiaalidemokraattinen jäsen Dario Espiga.

Paikallinen avustusjärjestö huolestui havaittuaan, että monilla alle kouluikäisillä ulkomaalaistaustaisilla lapsilla ei ollut mitään kehittävää tekemistä päiväsaikaan. Monet heistä olivat vanhempien mukana keräämässä pulloja tai kerjäämässä. Osaa lapsista piti silmällä joku perheen vanhemmista jäsenistä.

Suomessa vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet ehdotti jo toissavuonna, että Romaniasta tulleiden kerjäläisten lapset pitäisi saada kouluun.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme