Mainos
Mainos

Ruotsin ministerit: Nato-linjaa ei ole syytä muuttaa

Ruotsin ei ole syytä muuttaa turvallisuuspoliittista linjaansa eikä Nato-jäsenyys ole ajankohtaista, arvioivat Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström ja puolustusministeri Peter Hultqvist Dagens Nyheter -lehden debattiartikkelissa.  

Artikkeli mukailee Ruotsin punavihreän hallituksen jo aiemmin toistamaa linjaa. Sosiaalidemokraattiset ministerit kirjoittavat, että Ruotsin on syytä pysyä Naton ulkopuolella, vahvistaa omia puolustusvoimiaan sekä syventää kansainvälistä yhteistyötään.

Ministerien mukaan Ruotsin toiminnan on oltava "uskottavaa" sekä "hyvin harkittua ja tasapainoista".

– Muutos Ruotsin turvallisuuspoliittisessa linjassa johtaisi epävakauteen ja epävarmuuteen, ministerit kirjoittavat.

Samaan aikaan Ruotsi on ministerien mielestä nähtävänä maana, joka selvästi ottaa uuden turvallisuustilanteen vakavasti.

Ruotsissa julkistetaan perjantaina selvitys ulko- ja turvallisuuspoliittisesta yhteistyöstä. Selvitys mainitaan lyhyesti ministerien kirjoituksen alussa, mutta sen sisällöstä ei ole mainintoja. 

Katso aikaisempia Nato-aiheisia videoita:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot