Mainos
Mainos

Ruotsin mysteerikatoamisen karmea tausta selvisi – mies pyysi apua poliisilta ennen kidnappausta

Ruotsin katoamismysteerin keskelle joutunut 23-vuotias mies kertoi ennen kidnappausta ja murhaansa poliisille epäilevänsä olevansa hengenvaarassa, kertoo Aftonbladet.

Tutkinta Ramin Scherzajiin kohdistuneista uhkauksista kuitenkin lopetettiin. Sitten mies löydettiin kuolleena. Aftonbladet perustaa näkemyksensä nimettömään lähteeseen. Asian vahvistaa lehdelle tukholmalainen syyttäjä Elisabeth Hermanrud.

Poliisi kertoi 23-vuotiaan sieppauksesta huhtikuun puolessa välissä, vaikka itse katoaminen on tapahtunut jo huhtikuun alussa. Silminnäkijät olivat nähneet, kuinka 23-vuotias mies oli raahattu väkisin autoon Gävlen keskustassa. Auto, johon silminnäkijöiden mukaan 23-vuotias raahattiin löydettiin myöhemmin hylättynä ja poltettuna Sundsvallin pohjoispuolella. Miehen ruumis löydettiin viikkoa myöhemmin läheisestä metsästä. Oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen perusteella mies todennäköisesti kuoli murhan seurauksena.

– On totta, että hän teki ilmoituksen poliisille häneen kohdistuneista uhkauksista, Hermanrud vahvistaa Aftonbladetille.

Pidätettynä myös miehen tyttöystävä

Ruotsissa asunut, mutta ulkomaan kansalaisuuden omannut Ramin Scherzajin asui Sundsvallissa. Syyttäjän mukaan mies myös kertoi poliisille ilmoituksen yhteydessä kenen uskoi uhkaukset tehneen. Syytäjän mukaan kaikki poliisin nyt tapaukseen liittyen pidätetyt eivät ole osallisena uhkauksissa.

Poliisi Hermanrudin mukaan käsitteli kyllä ilmoituksen ja myös kuulusteli tapaukseen liittyen 23-vuotiasta, mutta ilmoitus ei edennyt syyttäjälle.

Kidnappaukseen, murhaan ja avunantoon liittyen poliisi on pidättänyt nyt kaikkiaan seitsemän ihmistä, joista yksi on nainen. Kahdeksas pidätetty on pidätetty poissaolevana, eikä poliisi tiedä hänen olinpaikkaansa.

Kaikki pidätetyt kiistävät osallisuutensa. Kaksi miehistä pidätettiin Juutinrauman sillalla, kun nämä yrittivät poistua maasta. Pidätetty nainen oli Scherzajinin tyttöystävä ja yksi pidätetyistä miehistä on taas Scherzajinin tyttöystävä ex-aviomies.

Syytteet aiotaan nostaa 25. toukokuuta mennessä.

– Aiomme pyytää lisäaikaa. Olemme keskellä tutkintaa ja meillä on paljon materiaalia, jota pitää vielä käydä läpi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme