Mainos
Mainos

Ruotsin oikeusministeri eroaa

Ruotsin sosiaalidemokraattinen oikeusministeri Laila Freivalds eroaa tehtävästään. Hän toimi oikeusministerinä yhdeksän vuotta.

Pääministeri Göran Persson hyväksyi Freivaldsin eronpyynnön iltapäivällä. Persson valitteli lehdistötilaisuudessa Freivaldsin eroa. Freivalds on toiminut oikeusministerinä peräti yhdeksän vuotta.

Laila Freivalds

Freivaldsin eron syynä on hänen taannoisista asuntokaupoistaan noussut kohu. Freivalds osti kunnallisen vuokra-asuntonsa, kun maltillisen kokoomuksen johtamat Tukholman kunnallisviranomaiset päättivät ryhtyä myymään vuokra-asuntoja vuokralaisille. Mutkana matkassa oli, että Freivalds oli kannanotoissaan vastustanut tarmokkaasti kunnallisten asuntojen myyntiä. Mitään laitonta Freivaldsin toimissa ei ole.

-Kun päättää ottaa vastaan julkisen viran, uhraa paljon sellaista, joka useimmille on itsestään selvää: perhe-elämän, vapaa-ajan, yksityisyyden. Mutta omaa arvokkuuttaan ei tarvitse uhrata. Sitäpaitsi, jokaisen oman kodin pitäisi pysyä medialta rauhoitettuna paikkana, Freivalds valitti. Freivalds syytti lehdistöä säälimättömästä ajojahdista ja väitti, että toimittajat olivat käyttäneet jopa fyysistä väkivaltaa. -Sellaiseen kohteluun minun ja perheeni ei tarvitse alistua, Freivalds jatkoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme