Mainos
Mainos

Ruotsin pääministeri huolestui alueiden eriarvoistumisesta – ohjelma käyntiin ensi vuonna

Ruotsissa pääministeri Stefan Löfven aikoo kamppailla alueellista eriytymistä vastaan.

Alueellista eriytymistä on esimerkiksi maahanmuuttajien keskittyminen tiettyihin kaupunginosiin kantaväestön asettuessa muualle.  

Uudistusohjelmallaan Löfven haluaa tasata eroja alueiden välillä ja ehkäistä myös rikollisuutta. Hän korosti, että toimet ovat välttämättömiä ja työsarka ei ole kevyt.  

Löfvenin esittelemän ohjelman kautta valtion varoja ohjataan muun muassa asuinalueiden kehittämiseen, poliisien lisäämiseen ja koulutuksen tukemiseen. Kohdealueilla aiotaan esimerkiksi tukea myös kansalaisjärjestöjen toimintaa.  
-Sosiaalisesti eriytyneillä alueilla kasvavilla lapsilla on huomattavasti huonommat edellytykset elämässä kuin muilla lapsilla. On politiikan tehtävä toimia tätä vastaan, Löfven sanoi.  

Uudistusohjelman on tarkoitus käynnistyä ensi vuonna ja jatkua vuoteen 2025. Ohjelman on tarkoitus kattaa täydessä mitassaan noin 26 miljoonaa euroa vuodessa.  

Kysymykseen varojen ohjautumisesta oikeaan kohteeseen Löfven vastasi, että kuntien on kerrottava, millaisia tarpeita niillä on.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot