Mainos
Mainos

Ruotsin pääministeri pitää muslimilasten alakoulun toimintaa halveksittavana – poikia ja tyttöjä erotellaan koulumatkoilla

Ruotsissa kohistaan pääministeriä myöten muslimilapsille perustetusta yksityiskoulusta, jossa pojat ja tytöt on eroteltu toisistaan koulubusseissa ja liikuntatunneilla.

– Pidän tätä halveksittavana. Tämä ei kuulu Ruotsiin, pääministeri Stefan Löfven sanoo.

Tukholmassa toimivan al-Azharin yksityiskoulun toimintaa avataan TV4:n dokumentissa. Salaa kuvatussa materiaalissa paljastuu, kuinka pojat menevät koulubussiin etuovesta ja tytöt takaovesta.

– Ruotsissa me käytämme bussia yhdessä, huolimatta siitä, oletko tyttö vai poika, nainen tai mies, Löfven jatkaa.

Bussi vie 6–10-vuotiaita lapsia kouluun ja takaisin Vallingbystä, Tukholman työläiskaupunginosasta keskustasta lounaaseen.

Koulusta kohistiin jo elokuussa, kun ruotsalaismedia paljasti, että myös oppilaiden liikuntatunnit ovat erikseen pojille ja tytöille. Koulun mukaan osa vanhemmista ottaisi lapsensa pois koulusta, jos liikuntatunnit yhdistettäisiin.

Koulun vararehtori kertoo uutistoimisto TT:lle, ettei hän tiennyt koulun yhä erottelevan poikia ja tyttöjä toiminnassaan.

– Se oli virhe. En tiedä, mikai näin on jatkettu, Roger Lindquist sanoo.

Koulu kertoo yhä myös verkkosivuillaan, että liikuntatunneilla pojat ja tytöt urheilevat erikseen.

Pääministeri Löfven on pyytänyt opetusministeri Gustav Fridolinia olemaan yhteydessä kouluun, jotta erottelu sukupuolten välillä saataisiin loppumaan.

– Koulun toiminta on pahasti vanhakantaista ja sillä on velvollisuus muuttaa toimiaan, Fridolin kertoo SVT:lle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme