Mainos
Mainos

Ruotsin pääministeri: Ruotsidemokraatit toiminut erittäin vastuuttomasti

Vaikeuksiin joutunut Ruotsin hallitus kutsuu opposition porvaripuolueet neuvotteluihin ensi vuoden budjetista jo tänä iltana, kertoo pääministeri Stefan Löfven.

Punavihreän hallituksen budjetti on kaatumassa, sillä opposition ruotsidemokraatit ilmoittivat aiemmin illalla tukevansa porvaripuolueiden budjettivaihtoehtoa.

Sosiaalidemokraatteja edustava Löfven sanoi illalla Tukholmassa, että ruotsidemokraatit on toiminut erittäin vastuuttomasti.

Toisaalta ruotsidemokraatit ovat kritisoineet hallitusta ja muita puolueita siitä, että kolmanneksi suurin puolue on jätetty hallitus- ja budjettineuvottelujen ulkopuolelle.

Ratkaiseva äänestys huomenna

Ratkaiseva äänestys budjetista on tarkoitus järjestää huomenna. Hallituspuolueiden on kuitenkin mahdollista pyytää budjetin palauttamista valiokuntakäsittelyyn. Siinä tapauksessa budjetista ei äänestetä vaan vääntö sisällöstä jatkuu.

Myös hallituksen ero tai uusien vaalien määrääminen ovat mahdollisia. Uusia vaaleja on kuitenkin pidetty epätodennäköisinä.

Porvaripuolueet eivät ole olleet erityisen innostuneita palaamaan hallitusvaltaan, eikä niillä ole nimettyä pääministerikandidaattia. Myös uusien vaalien lopputulos olisi hyvin epävarma.

Ruotsidemokraattien puheenjohtajan tehtävää väliaikaisesti hoitava Mattias Karlsson sanoi illalla, että ruotsidemokraatit on valmis tarvittaessa uusiin vaaleihin.

Karlsson sanoi, että ruotsidemokraatit voisi kaataa myös opposition budjettiesityksen, mikäli maahanmuuttopolitiikkaan ei tehdä muutoksia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme