Mainos
Mainos

Ruotsin pääministerille heikko arvosana

Ruotsalaisten tuki pääministeri Göran Perssonille hupenee edelleen. Tänään julkaistussa mielipidekyselyssä kansalaiset antoivat Perssonille arvosanaksi 2,4 asteikolla 1:stä 5:een. Kyseessä on heikoin pääministerin koskaan saama arvosana.

Aftonbladet-lehdesä julkaistu kysely osoittaa, että jopa vaikeimman talouskriisin aikana pääministerinä ollut kokoomuksen Carl Bildt selviytyi virassaan suositumpana saaden pahimmillaankin arvosanakseen 2,6.

Kouluarvosanoilla mitaten Perssonin suosio on laskenut kaiken aikaa: viime kesänä hänet arvioitiin 2,7:n arvoiseksi, joulukuussa arvosana oli enää 2,6.

Hieman yli puolet vastanneista on sitä mieltä, että sosiaalidemokraattien politiikka oli parempaa Perssonin edeltäjän Ingvar Carlssonin aikana. Muutos on raju, sillä vielä viime kesänä vain 18 prosenttia kansasta piti Carlssonia parempana vaihtoehtona.

IMU/Testolgen haastatteli kyselyyn noin tuhatta aikuista maaliskuun alussa.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme