Mainos
Mainos

Ruotsin poliisi: Iskussa kuorma-autoa ajanut yhä vapaana – Aftonbladet: Kiinniotetulla Isis-sympatioita

Ruotsissa yksi ihminen on poliisin mukaan otettu kiinni epäiltynä osallisuudesta Tukholman iskuun. Kuorma-autoa ajanut mies on edelleen vapaana.

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo vahvistaa, että kiinniotto on tapahtunut Märstassa ja miehen epäillään sekaantuneen jollain lailla tapahtumiin.

Poliisin mukaan kiinniotettu mies vastaa etsityksi ilmoitetun henkilön tuntomerkkejä. Poliisi julkisti aiemmin kuvan huppupäisestä miehestä, jota etsittiin iskuun liittyen.

Poliisin mukaan epäilyttävästi käyttäytynyt mies oli havaittu kaupassa, jolloin lähellä ollut poliisipartio oli ottanut miehen kiinni. Märsta on taajama, joka sijaitsee Tukholman pohjoispuolella. Sen kautta kulkee Tukholman ja Uppsalan välinen rautatie.

Aftonbladetin mukaan poliisin kiinniottamalla miehellä on Facebook-tilinsä perusteella Isis-sympatioita. 39-vuotias mies työskentelee rakennusalalla.

Poliisi kertoi, ettei se voi vahvistaa tietoja, joiden mukaan Tukholmassa olisi myös ammuttu.

– Meillä on tietoja tietoja paukkupommeista tai ampumisesta Åhlensilla. Henkilökuntamme ovat tutkineet tavaratalon läpikotaisin, mutta mitään ei ole voitu vahvistaa, Jan Evensson Tukholman poliisista sanoi tiedotustilaisuudessa.

Poliisi lähtee tutkimuksissaan siitä, että kyseessä oli terrori-isku.

Ruotsi lisää rajavalvontaa, ja poliisi vahvistaa toimintaansa eri puolilla maata.

Kuorma-autoa ajanut mies on poliisin mukaan edelleen vapaana.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme