Mainos
Mainos

Ruotsin poliisi puolustelee töppäilyjään

Ruotsin poliisi on vastannut sitä kohtaan esitettyyn rajuun kritiikkiin liittyen keskiviikkona Tukholmassa tehtyyn suurryöstöön.

Poliisia on arvosteltu muun muassa siitä, ettei se päässyt ryöstäjien perään omilla helikoptereillaan.

- Asiat eivät ole niin yksinkertaisia. Helikopteri ei ole tässä ratkaiseva asia. Jos rikolliset käyttäytyvät kuin elokuvissa, emme me voi yhtäkkiä alkaa käyttäytyä elokuvien tavoin, sanoi rikospoliisin päällikköBengt Svenson Svenska Dagbladetin verkkolehdessä.

Ruotsin kaupan liiton, Svensk Handelin, turvallisuuspäällikkö Dick Malmlund kyseenalaistaa poliisin selityksen.

- Tämä potaskaa. On selvää, että poliisi olisi päässyt paremmin tutkinnan alkuun, jos se olisi pystynyt käyttämään helikoptereitaan. Se, että helikoptereita voidaan jättää vartioimatta, on älytöntä.

Ruotsin poliisin munausten ketju helikopteriryöstön yhteydessä sai eilen jatkoa, kun paljastui, että sen erikoiskoulutuksen saanut kansallinen iskuryhmä oli saanut vihjeen edessä olevasta ryöstöstä, mutta asetti tehovartiointiin väärän varastorakennuksen.

Yhä enemmän arvostelua nostattaa myös poliisin passiivisuus itse ryöstötilanteessa. Paikalle hälytetty poliisi oli G4S-rakennuksen edessä ainakin kymmenen minuuttia ryöstön ollessa käynnissä, mutta se ei avannut tulta talon yläpuolella leijuvaan helikopteriin.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme