Mainos
Mainos

Ruotsin poliisi yritti minimoida pääsiäisen väkivaltaisuudet – risteilyllä silti joukkoraiskausepäily

Ruotsin ja Suomen välillä risteilevällä laivalla epäillään tapahtuneen joukkoraiskaus vain päiviä sen jälkeen, kun Tukholman poliisi ilmoitti panostavansa erityisen paljon pääsiäisen aikaan tehtävien risteilyjen turvallisuuteen.

Laivoilla järjestetään pääsiäisen aikaan lukuisia opiskelijaristeilyjä, joille osallistuu tuhansia opiskelijoita eri puolilta Ruotsia. Poliisin tavoitteena oli näidenkin pyhien aikaan estää huumausaine-, väkivalta- ja seksuaalirikoksia risteilyillä.

Tällä kertaa poliisi satsasi turvallisuuteen tavallista enemmän ja oli paikalla jo laivojen lähtöterminaaleissa.

– Aiomme valvoa yhdessä Tullin kanssa, ettei laivoille viedä huumeita tai vaarallisia esineitä. Sen tarkoitus on yksinkertaisesti vähentää väkivaltarikosten määrää sekä merillä että maissa, kertoi Per Edquist Tukholman poliisin tiedotteessa pääsiäisen alla keskiviikkona.

Aftonbladetille Edquist kuvasi toivovansa, että viranomaisten näkyminen terminaalissa herättelisi matkustajia jo etukäteen.

– Nämä laivat ovat kelluvia yökerhoja. Matkustajia on tärkeää muistuttaa säännöistä jo ennen laivaan astumista, Edquist kuvasi Aftonbladetille.

Varotoimista huolimatta naisen epäillään joutuneen joukkoraiskauksen uhriksi Tukholmasta Turkuun risteilevällä Galaxy Silja -aluksella. Alus saapui Tukholmaan eilen kello 18 paikallista aikaa. Risteilyllä oli 1700 opiskelijaa pääosin Ruotsista.

Poliisi on pidättänyt neljä miestä rikoksesta epäiltynä. Heidät otettiin kiinni jo eilen silminnäkijöiden tunnistuksen perusteella.

Tapausta tutkitaan törkeänä raiskauksena.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme