Mainos
Mainos

Ruotsin poliisikouluun liian vähän hyviä hakijoita – älykkyystestin pisterajaa laskettu jo kertaalleen

Ruotsin poliisikoulun pääsykoevaatimukset ovat hakijoille liian kovat, kertovat SVT ja Ruotsin Radio Ekot. Syksyn aloituspaikoista yli kolmasosa jäi täyttämättä, koska kokelaat eivät läpäisseet minimivaatimustasoa.

Poliisikoulussa oli tänä jaossa ensi syksylle yhteensä 550 aloituspaikkaa, mutta ainoastaan 360 täytti vähimmäisvaatimukset. Näin ollen 190 koulupaikkaa jää täyttämättä.

Ruotsin poliisikoulussa laskettiin jo kertaalleen älykkyystesteissä vaadittavia pistemääriä, sillä maahan tarvitaan tuhansia uusia poliiseja tulevina vuosina. Myös hakijamäärät poliisikoulutukseen ovat laskeneet.

Nykyisin pääsykokeissa riittää, että saa kolme pistettä yhdeksänosaisella taulukolla. Aiemmin vähimmäisvaatimus oli neljä pistettä.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot