Mainos
Mainos

Ruotsin poliisin eliittijoukko vartioi väärää varastoa

Ruotsin poliisin munausten ketju helikoptriryöstön yhteydessä vain pitenee. Poliisin erikoiskouutuksen saanut kansallinen iskuryhmä oli saanut vihjeen edessä olevasta ryöstöstä, mutta asetti tehovartiointiin väärän varastorakennuksen, kertovat Expressen-lehden verkkosivut.

Expressenin mukaan erikoisjoukot vartioivat eilen aamulla Panaxian arvokuljetuskeskusta Brommassa Länsi-Tukholmassa kun isku kohdistui G4S-rakennukseen Västbergassa Tukholman eteläosissa.

Poliisi seurasi ryöstöä aitiopaikalta

Yhä enemmän arvostelua nostattaa myös poliisin passiivisuus itse ryöstötilanteessa. Paikalle hälytetty poliisi oli G4S-rakennuksen edessä ainakin kymmenen minuuttia ryöstön ollessa käynnissä, mutta se ei avannut tulta talon yläpuolella leijuvaan helikopteriin.

Paikalla olleet poliisit pyysivät tulituslupaa poliisin operatiiviselta osastolta, mutta pyyntö torjuttiin. Osastopäällikkö Christian Agdur puolustelee passiivisuutta sillä, että helikopterista ei kohdistunut uhkaa poliisia kohtaan, Expressen kirjoittaa. Ilmeisesti pelättiin myös, että ampuminen olisi saattanut johtaa panttivankitilanteesen.

Poliisilla on hallussaan erittäin korkealaatuiset valvontakameroiden kuvat koko ryöstötilanteesta rakennuksen sisällä. Kolme rakennukseen tunkeutunutta miestä olivat raskaasti aseistautuneita. He olivat pukeutuneet tummiin asuihin ja kaikilla oli luotiliivit ja kommandopipot.

Videokuvat ovat nyt poliisin analysoitavina, ja ne lähetetään ilmeisesti myös Interpolin ja Europolin tutkijoille. Myös Expressen kirjoittaa tänään, että pääepäiltyjä ovat entisen Jugoslavian rikollisliigat. Niillä on vahva asema edelleen Ruotsin alamaailmassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme