Mainos
Mainos

Ruotsin puolella järjestettiin Tornion vastamielenosoitus – "Myötätunnon ja solidaarisuuden puolesta"

Torniossa osoitetaan mieltä turvapaikanhakijoita vastaan. Rajan toisella puolella Haaparannassa osoitetaan taas mieltä turvapaikanhakijoiden puolesta, kertovat Expressen ja Aftonbladet.

Torniossa sadat suomalaiset osoittavat mieltä turvapaikanhakijoita vastaan vaatien rajojen sulkemista. 

Norrbottenin maakunnan poliisista kerrotaan ruotsalaislehdille, että Ruotsin puolella on puolestaan järjestetty vastamielenosoitus, jossa puolustetaan turvapaikanhakijoita.

Norrbottenin maakunnan poliisi arvioi, että Suomen puolella mielenosoitukseen olisi osallistunut jopa 600 ihmistä. Ruotsin puolella mielenosoitukseen osallistuneita on noin 30. 

Expressenin haastatteleman Aida Ohtosen mukaan Ruotsin puoleisessa mielenosoituksessa on mukana ruotsalaisia ja suomalaisia.

– Se oli mielenosoitus myötätunnon ja solidaarisuuden puolesta ja rasismia vastaan, Ohtonen sanoo Expressenille.

Expressen on myös haastatellut Suomen puolella ollutta valokuvaajaa Bob Olovssonia, joka kertoo, että paikalla oli satoja ihmisiä ja monilla oli mukanaan Suomen lippu. Hän kertoo myös, että mielenosoittajien kylteissä luki esimerkiksi "Mene kotiisi Isis" ja "Tämä riittää. Sulkekaa raja!". 

Sisäministeriöstä kerrottiin tänään, että Torniosta rajan yli tulevia aletaan tarkastaa poliisijohtoisesti raja-alueella. Myös muilla Suomen rajoilla aletaan tiistaista lähtien tehostaa rajalla tehtävää valvontaa. 

Myös Kemissä on tänään järjestetty mielenosoitus hallituksen pakolaispolitiikkaa. Maahanmuuttajien tuloa vastusti poliisin arvion mukaan noin 200-300 mielenosoittajaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme