Mainos
Mainos

Ruotsin puolustusministeri: Lisäaskelta Suomi-Ruotsi-yhteistyössä harkittava

Ruotsin puolustusministeri sanoo, että Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyössä pitää arvioida lisäaskeleen ottamista.

Peter Hultqvistin mukaan Suomi-yhteistyöllä on erityistä painoarvoa Ruotsille sekä stabilisoiva eli vakauttava vaikutus lähialueen turvallisuustilanteelle. Hultqvist sanoo, että yhteistyöstä Suomen kanssa pitää tehdä erityistä selkoa, kun kansainvälisestä yhteistyöstä tehdään linjauksia ensi vuosikymmenelle.

Sälenin puolustus- ja turvallisuuskonferenssiin osallistuva Hultqvist esitteli iltapäivällä suuntaviivoja Ruotsin vuosien 2021-2025 puolustusvalmistelulle.

Ruotsissa oppositiopuolueet ovat esittäneet vaatimuksia, että puolustusmäärärahoja pitäisi kasvattaa jo tällä vuosikymmenellä eli jo ennen ensi vuosikymmentä koskevaa puolustuspäätöstä. Taustalla ovat Itämeren kiristynyt turvallisuustilanne ja Venäjän toimet.

Puolustusministeri Hultqvist on painottanut Sälenissä, ettei halua käydä julkista keskustelua Ruotsin puolustusvoimien mahdollisesta lisärahoituksesta. Hultqvistin mukaan Ruotsin hallitus keskittyy nyt toteuttamaan vuosille 2016-2020 tehtyä puolustuspäätöstä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme