Mainos
Mainos

Porvarit ja demarit kiistoissa Ruotsin puolustusrahoista

Ruotsin valtiopäiväpuolueet eivät ole löytäneet yhteistä linjaa Ruotsin puolustuksen lähitulevaisuuden rahoituksesta. Erimielisyyksiä on erityisesti porvarihallituksen ja suurimman oppositiopuolueen sosiaalidemokraattien välillä.

Sosiaalidemokraatit katsovat, että Ruotsin puolustus tarvitsee vuosina 2014–19 enemmän rahoitusta kuin hallitus esittää.

Puolustuspolitiikan muista linjoista puolueet ovat yksimielisiä. Ruotsissa arvioidaan Ukrainan kriisin vaikutusten painottavan sotilasliitto Natossa yhteistä puolustusta. Vaikutukset Naton rauhankumppanuusmaihin, kuten Ruotsiin, jäävät nähtäviksi. Yhtäältä kehitys voi rajoittaa Ruotsin vaikutusvaltaa, mutta toisaalta Naton painopisteen siirtyminen Ruotsin lähialueille saattaa lisätä Naton kiinnostusta tehdä yhteistyötä Ruotsin kanssa.

Valtiopäiväpuolueet tukevat pohjoismaista yhteistyötä puolustusasioissa ja muun muassa yhteisen merivoimien osaston muodostamista Suomen kanssa Itämerelle. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme