Mainos
Mainos

Ruotsin puolustusvoimat luopuisi asevelvollisuudesta

Puolustusvoimien mukaan se voi saada tarpeeksi miehistöä kouluttamalla ja palkkaamalla vapaaehtoisia.

Ruotsin puolustusvoimien johdon mielestä yleisestä asevelvollisuudesta voitaisiin luopua. Ruotsin puolustusvoimien johto on jättänyt maan hallitukselle raportin, jossa se on arvioinut puolustusvoimien tulevaisuutta 20 vuoden perspektiivillä.

Raportissa todetaan, että nykyisestä asevelvollisuudesta voitaisiin luopua. Puolustusvoimien mielestä se voi saada tarpeeksi miehistöä kouluttamalla ja palkkaamalla vapaaehtoisia sotilaita ja merimiehiä.

Puolustusvoimat haluaa kuitenkin, että yleistä asevelvollisuusjärjestelmää ei romutettaisi aivan täysin vaan että se jätettäisiin lepäämään. Tarpeen vaatiessa yleinen asevelvollisuusjärjestelmä voitaisiin elvyttää.

Ruotsin parlamentaarinen puolustuskomitea jätti oman raporttinsa kaksi viikkoa sitten. Raportissa ei otettu kantaa yleiseen asevelvollisuuteen, mutta todettiin, että globaalit ilmastomuutokset ovat suurin uhka Ruotsin turvallisuudelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme