Mainos
Mainos

Ruotsin radio: Hamasin verkkosivut ruotsalaisella palvelimella

Palestiinalaisen äärijärjestön Hamasin verkkosivuja on ylläpidetty vuoden ajan ruotsalaisen palvelimen kautta. Ruotsin radion tietojen mukaan Telian verkossa olevien kotisivujen IP-osoite (Internet Protocol) kuuluu Tukholman seudulla asuvalle ruotsalaiselle.

Arabiankielisillä sivuilla ylistetään itsemurhaiskuja tehneitä ja julkaistaan juutalaisvastaisia tekstejä. Sivuilta löytyy myös Hamasin uskonnollisen johtajan lausunto, jossa puolustetaan itsemurhapommittajien iskuja siviilejä, myös lapsia vastaan.

Etusivulla olevan Hamasin tunnuksen alla kerrotaan, ettei kyse ole Hamasin virallisista verkkosivuista. Kuitenkin esimerkiksi qatarilainen al-Jazeera-televisioasema pitävää ruotsalaissivustoa järjestön virallisena äänitorvena. Ruotsin radion haastatteleman Ruotsin puolustustutkimuslaitoksen terrorismin asiantuntijan Magnus Norellin mielestä kotisivujen ja Hamasin välinen yhteys on selvä. Hänen mukaansa tällaisten järjestöjen on helppo toimia Ruotsissa, ainakin arabiaksi. Viranomaisilla ei ole valmiuksia eikä resursseja tutkia tällaista toimintaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme