Mainos
Mainos

Ruotsin rannikolla havaittiin jälleen öljylautta

Ulkomainen rahtilaiva havaitsi varhain aamulla suuren määrän öljyä meressä Blekingen maakunnan edustalla. Öljyn alkuperää ei heti tiedetty, mutta Ruotsin rannikkovartiosto arveli lentohavaintojen perusteella iltapäivällä, että öljy on peräisin Bornholmin edustalla runsas viikko sitten uponneesta kiinalaisesta rahtilaivasta.

Kiinalaisaluksesta vuotaa edelleen öljyä. Öljyvana ulottuu aina Tanskalle kuuluvaan Christiansön saariryhmään saakka. Karlskronan rannikkovartioaseman päivystäjä Lars Ekblad arveli, että nyt löydetty öljy voidaan poimia merestä, koska se koostuu paksuhkoista öljymöhkäleistä. Sumu vaikeutti kuitenkin tänään määrän arviointia. Öljy on niin kaukana merellä, ettei ole vaaraa sen ajautumisesta maihin lähivuorokausina.

Öljyn keräystä jatkettiin tänään myös alueilla, joilla on aiemmin löydettty öljyä. Bornholmin ja Trelleborgin lähellä havaitun öljylautan uskotaan olevan peräisin säiliöitään tyhjentäneestä tuntemattomasta kauppalaivasta.

Katastrofhjälp fåglar och vilt (KFV) -luonnonsuojelujärjestön tarkkailijat ovat tähän mennessä havainneet tuhatkunta vahingoittunutta lintua Ruotsin rannikon edustalla. Tanskan puolella öljystä tahriutuneita lintuja on havaittu saman verran. Öljyä ajautuu myös kohti Bornholmin haavoittuvaa lintualuetta.

Parhaillaan harkitaan myrkkykemikaalien käyttämistä öljyn hajottamiseen, koska öljy on lyhyellä aikavälillä huomattavasti vaarallisempaa linnuille kuin kemikaalit.

(MTV3-TT-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme