Mainos
Mainos

Ruotsin Reinfeld: Maaseudulla runsaasti tilaa pakolaisille

Ruotsin entisen pääministerin Fredrik Reinfeldtin mielestä Pohjoismaat voivat ottaa huomattavasti nykyistä enemmän pakolaisia.

Hän sanoo tanskalaisen Politiken-lehden haastattelussa, että esimerkiksi Ruotsin maaseudulla on vaikka kuinka paljon tilaa.  

Reinfeld on jättämässä tehtävänsä maltillisen kokoomuksen puheenjohtajana. Puolue jäi valtiopäivävaalien jälkeen oppositioon, mutta uudet vaalit ovat tulossa maaliskuussa.  

Uudet vaalit laukaisi ja hallituksen kaatoi keskiviikkona ruotsidemokraatit, joka äänesti sosiaalidemokraattien tekemää budjettia vastaan. Puolue perusteli äänestyspäätöstään sillä, että se vastustaa kaikkia budjetteja, jotka lisäisivät maahanmuuttoa.  

Ruotsin sosiaalidemokraatit ovat jo aloittaneet vastahyökkäykseen kannatustaan kasvattaneita ruotsidemokraatteja vastaan. Reinfeldin mukaan kokoomuskaan ei aio tehdä yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme