Mainos
Mainos

Ruotsin savupommi-iskijät selville

Viisi nuorta miestä syyllistyi pohjoisruotsalaisessa Östersundin diskossa tapahtuneeseen savupommi-iskuun, kertoi Ruotsin poliisi tänään. Nuoret ovat iältään 17-19-vuotiaita. Yksi heistä on ollut poliisin kanssa tekemisissä jo aiemmin ja hänen kotoaan poliisi on löytänyt lisää savukranaatteja.

-Kaikki yksityiskohdat eivät ole vielä täysin selvillä, mutta kuulustelujen jälkeen tiedämme paremmin, mitä tapahtui, sanoi rikoskomissaari Bengt Stadin tänään.

Ainakin 30 nuorta sai savumyrkytyksen, kun pohjoisruotsalaiseen diskoon heitettiin kaksi armeijan savupanosta myöhään eilisiltana. Kaikkiaan yli 120 nuorta joutui käymään sairaalassa tarkastettavana. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut vakavasti.

Östersundin tuntumassa Furuparkenin diskossa oli tapahtumahetkellä noin 850 nuorta. Poliisi ja palokunta onnistuivat tyhjentämään diskon nopeasti hyvien varauloskäyntien ansiosta. Savu aiheutti kaaoksen diskossa ja sen ulkopuolella.

-Ensin luulin, että savu tuli savukoneesta. Sitten tilanne kävi pahemmaksi ja kurkkuani alkoi kirveltää ja minun oli vaikea hengittää. Oli ahdasta ja muistin Göteborgin tulipalon ja mietin, miten pääsisin ikkunan kautta ulos. Mutta sitten pääsin kuitenkin ulos ovesta, kertoo diskossa ollut Kristoffer Haake.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme