Mainos
Mainos

Ruotsin teollisuus tähtää Venäjälle

Ruotsin teollisuus haluaa alkaa valmistaa tuotteitaan Venäjällä. Ruotsin teollisuuspiirit odottavat Venäjän-hankkeiden etenevän tällä viikolla, kun presidentti Boris Jeltsin ja Venäjän talousdelegaatio vierailevat Ruotsissa.

Jeltsin seurueineen aloittaa kolmipäiväisen vierailunsa Ruotsissa huomenna. Venäjän talousjohtajien delegaatiota johtaa ensimmäinen varapääministeri Boris Nemtsov.

Ruotsissa uskotaan, että Nemtsov allekirjoittaa Göteborgissa yhteistyösopimuksen Volvon kanssa. Volvon lisäksi mm. kalustejätti Ikea ja matkapuhelinten valmistaja Ericsson haluavat siirtää tuotteidensa valmistusta Venäjälle.

Venäjän ja Ruotsin välinen kauppa on toistaiseksi vaatimattomalla tasolla, mutta se kasvaa nopeasti. Ruotsin vienti Venäjälle on vuositasolla 6-7 miljardia kruunua eli vajaat 5 miljardia Suomen markkaa, kun taas tuonnin arvo on noin 8 miljardia kruunua.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme