Mainos
Mainos

Ruotsin tulvat laskussa

Keski-Ruotsin tulvat ovat aiheuttaneet satojen miljoonien kruunujen vahingot. Tuhoutuneiden teiden, siltojen ja rautateiden korjaaminen maksaa lääneille, kunnille ja tielaitokselle useita satoja miljoonia kruunuja.

Ruotsin tulvat

Monet kotinsa menettäneet odottavat myös valtiolta korvauksia. Valtio ei ole vielä ottanut virallisesti kantaa mahdollisiin vahingonkorvauksiin.

Yksi syy tulviin oli se, että norlantilaisten voimayhtiöiden patojen vesivarastot olivat tulleet sateiden vuoksi niin täyteen, että portit oli avattava. Tämä nosti veden pintaa jokien alajuoksuilla. Voimayhtiöt kuitenkin sanovat toimineensa lain mukaisesti.

Ruotsalaisperhe kalastaa puutarhavälineitään

Tällä hetkellä tulvatilanne on helpottumaan päin, sillä vedenpinta on alkanut laskea.

Vedenpinta on monin paikoin pahimmilla tulva-alueilla laskenut sateesta huolimatta, mutta silti esimerkiksi Falunissa tulvatilanne paheni yllättäen.

Tutkijoiden mukaan pahin on jo ohi, jos kovin voimakkaita sateita ei alkavalla viikolla tule. Pelastustyöntekijät jatkavat edelleen pelastustöitä taukoamatta. Myös tulvavalleja vahvistetaan yhä.

Pelastustyöntekijöitä

Eilen illalla Sudsvallissa havaittiin, että kaupungin länsipuolella sijaitsevassa Nedansjössä juomavesi on saastunutta. Alueen 200 asukasta on neuvottu nyt keittämään ruuanlaittoon ja juomiseen tarkoitettu vesi. Vesilaitoksen mukaan epäpuhtaudet ovat tulleet juomaveteen tulvivasta Ljungan-joesta.

Ruotsin tielaitoksen mukaan tieverkosto on saatu kuntoon viikonlopun aikana. Eteläisen Norlannin valtatiet ja isommat maantiet ovat jo ajokunnossa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme