Mainos
Mainos

Ruotsin tulvat pahenevat

Länsi-Ruotsia koettelevien tulvien odotetaan edelleen pahenevan. Jos sateet jatkuvat, tulvat uhkaavat nousta ensi viikolla Tukholman vanhan kaupungin kaduille. Sateiden ja paisuneiden jokien vuoksi mm. osia Tukholman metrosta on valmistauduttu sulkemaan.

Pahiten tulvat ovat saartaneet Arvikan kaupungin, sadetta on tullut muutamassa viikossa puolet koko vuoden sademäärästä. Vettä pumpataan pois kaduilta yötä päivää ja läheisen järven vettä juoksutetaan niin paljon kuin rantatörmät kestävät. Useita vanhuksia on jo evakuoitu tulvien alta.

Kaarle Kustaa tutustui tulva-alueeseen

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja prinssi Carl Philip vierailivat tänään Arvikassa. Kuninkaalliset perehdytettiin kaupungin ponnisteluihin vettä vastaan ja tulvien aiheuttamiin vaurioihin. He vierailivat muun muassa vanhainkodissa, jota evakuoitiin päivän aikana.

Glafsfjordenjärven vedenpinta nousi tänään jo 48,23 metriä merenpinnan yläpuolelle, mikä on neljä senttiä enemmän kuin eilen. Vesi painaa edelleen patoja valtavalla paineella erityisesti Strandin kaupunginosassa, kertoi Ulf Strandberg pelastuslaitokselta. Muuten tilanne kaupungissa on vakaa.

(MTV3-STT-Reuters-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme