Mainos
Mainos

Suuri poliisioperaatio Pohjois-Ruotsissa: Etsitty terroriepäilty kiinni

Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo kertoo verkkosivuillaan, että etsitty Muthanna Majid on pidätetty.

Säpon mukaan poliisi teki yllätysiskun terrori-iskun valmistelusta epäillyn Majidin olinpaikkaan Bolidenissa iltapäivällä. Boliden sijaitsee Pohjois-Ruotsissa. 

Kiinniotto sujui Expressen-lehden saamien tietojen mukaan rauhallisesti. Nyt alkavat epäillyn kuulustelut.

Expressenin mukaan silminnäkijät kertovat, että operaatio on ollut laaja. Mukana Skelleftehemin asuinalueella tehdyssä operaatiossa oli erään silminnäkijän mukaan tavallisia poliisiautoja sekä busseja.

Expressen kertoo, että paikallisten Punaiseksi Toriksi kutsumalla alueella on asuntoja, joihin on majoitettu maahanmuuttajia.

Uutistoimisto TT kuitenkin sanoo, että Säpo ei silminnäkijöiden kertomuksista huolimatta vahvista epäillyn kiinniottopaikkaa.

Ruotsin poliisi pidätti Majidin eilen poissaolevana.  Tänään Norjan kerrottiin etsintäkuuluttaneen miehen. Terroriepäillyn etsinnässä on ollut mukana myös Suomen viranomaisia.

Uutistoimisto TT kertoi, että Ruotsissa terrori-iskun suunnittelusta epäilty ei välttämättä ole toiminut yksin. Uutistoimiston saamien tietojen mukaan epäilty on voinut olla osa isompaa ryhmää. Ryhmän jäsenet ovat joko matkalla Ruotsiin tai oleskelevat jo maassa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme