Mainos
Mainos

Ruotsin turvallisuuspoliisi vaikenee terroriuhkatutkinnasta – "Olisi liian suuri riski asiaa tutkiville"

Ruotsin turvallisuuspoliisi SÄPO on vaitonainen meneillään olevasta tutkinnasta. Tutkinnassa on tarkoitus selvittää, pitävätkö tiedot mahdollisesta terrori-iskun suunnittelusta Tukholmaan paikkansa.

Ruotsin turvallisuuspoliisin tiedottaja Simon Bynert sanoi MTV Uutisille hetki sitten, että tutkinnassa ei ole vielä ilmennyt mitään uutta ja tutkinnan edistymistä ei pysty arvioimaan.

– Milloin saamme tuloksia, sitä ei voi tietää. Mitään tarkkaa aikajanaa ei pysty antamaan.

Tutkintaa myös Irakissa?

Lehtitiedot kertovat uhan perustuvan Säpön Irakin turvallisuus-palvelulta saamiin tietoihin.

Niiden mukaan seitsemän tai kahdeksan Isis-järjestön jäsentä olisi saapunut Ruotsiin. Ruotsiin saapuneiden epäillään suunnittelevan terroritekoja Tukholmassa ja nimenomaan siviilikohteissa.

Joidenkin mediatietojen mukaan ruotsalaisviranomaisia olisi lähetetty Irakiin tutkimaan tietojen paikkansapitävyyttä. Tätä tietoa Säpo ei kuitenkaan vahvista.

– Tällaisten tietojen vahvistaminen olisi liian suuri riski paitsi tällaisen tehtävän onnistumiselle niin myös asiaa tutkiville, sanoo Bynert.

Terrori-iskun uhka on olemassa

Säpo ja poliisi arvioivat tietoja ns. tehostetussa valmiudessa. Kansalaisia on myös kehotettu olemaan yhteydessä viranomaisiin, mikäli sattuu huomaamaan jotakin tavallisuudesta poikkeavaa.

Ruotsin poliisi vastaa turvallisuudesta ja Bynertin mukaan Tukholmaan matkaajat voivat seurata tapahtumia hyvin median kautta.

–Poliisin antamia tiedotteita on hyvä seurata, Bynert ohjeistaa. 

Väärä hälytys lähimuistissa

Viime vuoden lopulla Ruotsissa jahdattiin Säpon ja poliisin yhteisvoimin Isis-terroristiksi epäiltyä miestä ympäri maata. Etsintä johti lopulta pidätykseen.

Tuolloin Säpon nopeaksi luonnehdittu toiminta päättyi kuitenkin nolosti, sillä syyttäjä vapautti pidätetyn vain paria päivää myöhemmin todeten, ettei pidätetty ollut syyllistynyt yhtään mihinkään.

Ruotsissa epäiltiin tuolloin jopa koko terroriuhan paikkaansapitävyyttä ja siinä ohessa Säpon ammattitaitoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme