Mainos
Mainos

Ruotsin vaaleissa loppukiri: Kiistakapuloina työpaikat ja koulutus

Ruotsin vaalien loppukiri alkoi Ruotsissa eilen illalla TV 4:n vaalikeskustelussa. Kaksi päivää ennen vaaleja maltillisen kokoomuksen pääministeri Fredrik Reinfeldt ja sosiaalidemokraattien Stefan Löfven ottivat yhteen erityisesti työpaikoista ja niiden riittävyydestä.

Siinä missä Reinfeldt keräsi äänestäjiltä pisteitä esittelemällä lukuja 300 000 uudesta työpaikasta kahdeksanvuotisen hallituskautensa aikana, demarien Löfven viittasi yhä kasvaviin työttömyyslukuihin.

Ehdokkaat olivat vauhdissa myös silloin, kun esille nostettiin tasa-arvoa ja koulutusta koskevat teemat. Koulutuksessa erityisesti yksityisten yritysten omistamat vapaakoulut saivat huutia vasemmistoliiton Jonas Sjöstedtiltä. Arvostelut koskivat yritysten voittoja ja satsaushaluja kunnon koulutukseen. Oikeistoallianssi olisi valmis pienentämään luokkakokoja ja maksamaan opettajille lisää palkkaa. Vasemmisto haluaa karsia voitot pois.

Ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson lämpeni keskusteluissa silloin, kun kyse oli maahanmuuttopolitiikasta. Ruotsidemokraatit haluavat suitsia maahanmuuttoa jopa 90 prosentilla. Asiantuntijoiden mukaan idea on toteutettavissa vain rikkomalla kansainvälisiä lakeja ja saamalla enemmistö valtiopäiville.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme